Welkom op de website van de Reformatorische Oratoriumvereniging 'Canto di Lode' .

We hopen dat u bij het bezoeken van onze website enthousiast raakt of nieuwsgierig. We nodigen u van harte uit om eens te komen luisteren. Dat kan natuurlijk als wij een concert geven maar schroom niet om eens een repetitieavond van Canto di Lode mee te maken. Proef de sfeer en zing mee. Nog steeds enthousiast? U bent van harte welkom op onze vereniging Canto di Lode! Op onze website vindt u bijzonderheden en informatie betreffende onze oratoriumvereniging.

Voor alle vermelde datums in de toekomst op deze website geldt: D.V. (Jakobus 4 vers 15)

 

 

Beste Canto vrienden en bezoekers,

"They that go down to the sea in ships, and occupy their business in great waters These men see the works of the Lord...."  (ps. 107 - 23,24a)

Storm
Begin 2020 waren we druk bezig om deze tekst van Psalm 107 in te studeren voor het Psalmenconcert in Dordrecht, wie had toen kunnen denken dat het allemaal anders zou zijn. We hebben de werken van God gezien, de storm heeft gewoed en woedt nog steeds. Wie is er niet heen en weer geslingerd in de afgelopen tijd. Het overlijden van mensen die dicht om je heen staan, werk dat niet door kan gaan, kinderen die thuis zitten voor thuis onderwijs. Iedereen kan dat voor zichzelf verder invullen.

Onwerkelijk
Als bestuur vonden we het ook onwerkelijk om in maart de beslissing te nemen om het concert in Dordrecht te cancellen. Waar we toen nog het idee hadden dat het iets zou zijn van een aantal maanden, is dat door de tijd al weer achterhaald. Datzelfde geldt ook voor de repetities, eerst dachten we het gaat om een tiental repetities, of tot aan de zomer vakantie, helaas is dat ook langer geworden.

Uitzien
Ik weet niet hoe jullie het ervaren, maar bij het schrijven van dit stukje, zie ik er weer naar uit om te repeteren en een concert te geven. Vooruitkijkend weten we nog niet wanneer we ons eerste concert gaan geven. Wat is het fijn als je af en toe kunt nagenieten van eerdere concerten op Spotify (https://open.spotify.com/artist/4AYSDZgqhrkPDDHPYEf5hv) of even in Youtube te graven naar ons eigen kanaal (rovcantodilode). Neem en geniet van de muziek!  

Rust
De psalm die ik aan het begin heb geciteerd, eindigt niet in mineur, maar in verwachting. God bestuurt alles, ook met betrekking tot Corona. De storm zal niet blijven woeden, er zal ook rust komen. Niet altijd op het moment dat wij denken dat het tijd is voor rust, maar op zijn tijd. Zo kwam Jezus Christus de Zoon van God ook op het moment dat Hij niet verwacht werd. In een donkere wereld bracht Hij de rust en vrede.
"...For He maketh the storm to cease so that the waves therof are still. Then are they glad because they are at rest: and so bringeth them unto the haven where they would be."  (ps. 107 - 29,30)
Namens de overige bestuursleden wens ik jullie de vrede van God toe in deze tijd, wetend dat Jezus Christus de veilige Haven is, als we Hem volgen, varen we wel op koers!

Hartelijke groet,
Tony Dingemanse

Ps

Deze maand heeft Canto di Lode de draad weer kunnen oppakken en hebben we als koor weer kunnen en mogen zingen! Op dit moment is de vakantieperiode aangebroken voor iedereen maar op maandag 30 augustus 2021 hopen we, wanneer ook de maatregelen het toelaten, weer te starten. 

Mogelijk dat we elkaar dit jaar nog bij een concert van Canto di Lode kunnen begroeten. Als er nieuws is vermelden we dat op onze homepage. Tot ziens.

 


Mededeling

We zijn dringend op zoek naar tenoren en alten.